Úgy tűnik, a TV2 sztárműsorvezetője, Liptai Claudia (39) és az RTL Klub dzsókere, Stohl András (45) is őszi show-műsor nélkül marad, pedig korábban még a csapból is ők folytak a két kereskedelmi csatornán.

Szinte mindenki biztosra vette, a licenc megszorításai ellenére a TV2 vezetősége eléri, hogy a The Voice műsorvezetője Liptai Claudia legyen, akkor is, ha a jogdíj tulajdonosai elvárják, új, ismeretlen arc vezesse.

Így hatalmas meglepetést okozott a TV2 bejelentése, miszerint az új arc Szabó Kimmel Tamás színész lett (27). Liptainak maradt a Jóban Rosszban doktornőjének szerepe, pedig hosszú évek óta nem volt olyan, hogy ne ő vezesse anyacsatornáján az egész estés show-műsort.

Hasonló cipőben jár Stohl András (45) is, akit az ittas vezetés miatt okozott közúti balesete és az azért kapott börtönbüntetés alaposan hátráltat a tévés kar­rierjében.

Pedig azelőtt sokat volt képernyőn, a ValóVilág (2002–2004, 2010), a Survivor (2003–2004), az Iker Show (2004), a Szombat esti láz (2006–2008), a Reggeli (2000–2010), a Csillag Születik (2007, 2009) és A Királynő (2008) is az ő nevéhez fűződik.

A baleset után egy ideig dolgozhatott még a ValóVilág műsorvezetőjeként, de az ítélethirdetés előtt maga adta vissza ezt a lehetőséget.

Az öt hónap rács mögött eltöltött idő azonban láthatóan túl sok volt ahhoz, hogy az RTL Klub nyugodt szívvel visszaengedje az egykori sztárműsorvezetőjét a képernyőre. Úgy tudjuk, Stohl Andrással folyamatosan egyeztet az RTL Klub vezetősége, de az ősszel induló RTL2-re tervezett Szombat esti lázban Csonka Andrásra cserélték, ráadásul ValóVilág híján egyelőre más lehetősége nincs is a visszatérésre.

Ez persze komoly pénzkiesést jelenthet mindkét sztárnak, a tévés nagyproduk­ciókban óvatos becslések szerint is 200–500 ezer forintos gázsival számolhatunk, ezek összeadva tízmilliós nagyságrendre jönnek ki.

A TV2 nem adott egyértelmű választ arra, mi a tervük Liptaival. – Liptai Claudia a TV2 csapatának egyik legnépszerűbb képernyőse, így természetesen számítunk rá a jövőben. Az őszi műsortervvel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartunk, addig részleteket nem árulunk el – jelentette ki a TV2 sajtószóvivője, Koltay Tamás.

Az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter szűkszavúan annyit közölt: Ha lesz bejelentenivalójuk Stohllal kapcsolatban, megteszik.

Blikk-információ